Over byw

“Verandering is de enige constante” Heraclitus (535 BC 475 BC)

Hoe wij met die verandering omgaan in onszelf, onze relaties en verantwoordelijkheden, wordt in belangrijke mate bepaald door ons eigen uniek wereldbeeld.

Ons wereldbeeld bestaat uit paradigma’s over: onszelf, de ons bekende wereld, de nog onbekende wereld en het onkenbare. Het is onze levensfilosofie, onze onzichtbare kaart.

Vanuit dit referentiekader nemen wij iedere dag beslissingen in functie van onszelf, onze omgeving en onze verantwoordelijkheden.

BYW biedt transformerend kennis en groei-ervaringen die je wereldbeeld verruimen.

Het verruimen van je wereldbeeld, ontwikkelt visie en nieuwe inzichten over dezelfde uitdaging. Het daagt uit tot meer leergierigheid en nieuwsgierigheid. Het verruimen van je levensbeschouwing laat je flexibeler, rustiger en samenwerkend omgaan met verandering.

Onze filosofie

Als grondbeginsel voor onze initiatieven hanteren wij het comparatief model van de Belgische filosoof en wiskundige, Ulrich Libbrecht.

Het model onderstreept de evolutie van de mens en zijn omgeving als gevolg van het samengaan van kennis, menselijke ervaring en fysiek bewustzijn.

Het concept is onze Google Earth map. De basis voor een helicopterview op historische, filosofische, wetenschappelijke, menselijke en futurologische evoluties.

Meer over het comparatief model:
http://www.libbrechtgenootschap.org/filosofie/

Missie

BYW wil bijdragen aan een duurzame en toekomstgerichte maatschappij.

BYW biedt transformerende kennis en initieert groei-ervaringen.

BYW werkt vanuit dankbaarheid. Dankbaarheid is de verbindende houding van enjoy, opportuniteiten zien, zachtmoedigheid, mededogen en dienstbaarheid.

Begin je dag met dankbaarheid…

Danny Saerens Bio

Danny studeerde arbeidswetenschappen, maatschappelijk werk personeelsbeleid, bedrijfseconomie en governance. Momenteel studeert hij filosofie aan de School voor comparatieve filosofie in Antwerpen.

Danny heeft professionele ervaringen in human resources directie, retail directie, strategie, bestuursraden en ondernemerschap.

Hij is actief vrijwilliger en ere-voorzitter in het maatwerkbedrijf AMAB.

Ervaring als wereldburger: 57 jaar

Meer: curriculum vitae

Wie is Danny?

“Van jongs af aan houden een aantal vragen mij bezig: wie ben ik? wat is de mensheid? hoe functioneert de wereld en de kosmos? wat is de zin of de onzin van het bestaan? kan ik mijn omgeving bewegen of beweegt mijn omgeving mij?”.

“Mijn grootste voldoening is mensen inspireren en in beweging brengen.”

Ik ben mij steeds bewuster van mijn eigen wereldbeeld. Hierdoor groei ik als mens en als professioneel. Ik blijf jong in het hoofd terwijl ik rijp in het lichaam.”

“De moment is gekomen om mijn ervaringen te integreren en ten dienste te stellen.”

Contacteer ons

1 + 9 =